Jednoduchý recept:
bábovka s vůní perníku

19.11.2010 | Gastronomie

Máte málo času, přesto chcete svou návštěvu překvapit bábovkou? Tuhle máte hotovou za hodinku!

Suroviny: 

4 vejce 
300 g polohrubé mouky
100 g cukru
100 ml oleje
1 lžíce rumu
1 prášek do pečiva
2 lžíce perníkového koření
50 g sušených švestek 

Postup: 

 1. Vejce utřeme s cukrem a olejem.
 2. Přidáme rum, kypřidlo, koření a nadrobno pokrájené švestky.
 3. Nakonec vmícháme mouku. Pokud je těsto příliš husté, přidáme trochu mléka nebo kefíru.
 4. Směs nalijeme do vymaštěné a moukou vysypané bábovkové formy.
 5. Pečeme v troubě asi 45 minut
 6. Hotovou bábovku posypeme moučkovým cukrem.

Dobrou chuť!

Přečtěte si také:

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.